Tjänster

Mer än bara tjänsterHouse of Beatrice erbjuder inte vilka som helst tjänster. Dessutom är våra tjänster är mer en bara tjänster. Genom att välja House of Beatrice väljer du även att ge chansen till någon som är ny i Sverige att få ett jobb som i sin tur ger självständighet och en starkare självkänsla.


Vår verksamhetsmodell fångar upp individer som i dagsläge inte är aktiva i samhället och som av olika anledningar inte klarar av att komma i arbete eller genomföra SFI. Språkträning är grunden för vår verksamhet för att språket är centralt för att klara sig i samhälle. Över 65% av våra deltagarna lyckas komma vidare till nästa steg i samhället: ett jobb eller en utbildning. 


Idag arbetstränar delatagarna inom företagets tre verksamhetsområden, matlagning/catering, städning och odling.  Därigenom får deltagarna erfarenheter som är värdefulla för att bli självständig och aktiv i samhället.

 

Matlagning


Många av HoB:s deltagare har stor kunskap

om mat. I mat- och livsmedelsbranschen finns ett strikande behov av arbetskraft som HOB:s

deltagare genom språkträning och rätt förberedande aktiviteter kan matchas med. Vi på HoB en catringtjänst och produktionkök där deltagarna får arbetsträna innan de börjar leta jobb inom branschen. Vi lagar mat med smaker och recept från Mellanöstern och Somalien. Maten serveras i form av buffé på större serveringskärl. Vi lagar allt för hand och väljer dom bästa och godaste råvarorna. Detta är mat som tillhör både vardag och fest. Kontakta oss vid speciella önskemål och frågor. Vi vill gärna hjälpa dig planera din meny. 

Kurser i självkänslaAllt börjar med en god självkänsla! När man är ny i ett land där man varken känner till kulturen eller talar språket är det lätt att känna sig marginaliserad och utanför. Ofta krävs det samtal och samhörighet för att må bättre. Detta jobbar vi på HoB med. Vi erbjuder kurser i självkänsla där vi blandar svenska och arabiska. Vi samarbetar med ABF och de flesta kurserna erbjuds i samverkan med dem. Vi kommer gärna dit du är och håller kurser hos dig i din community.

Städning


I de flesta arabiska länderna anses städning som ett dåligt jobb. Om man städar för någon annan är man en dålig kvinna, sägs det. Men i Sverige ser vi inte på det så alls och på HoB delatr alla i städuppdragen, vare sig man är verksamhetsledare eller anställd. På det sättet visar vi att det är inget fel att jobba med städning. Idag har vi många kvinnor som ser städning som en fin möjlighet till arbete och några har planer om att starta sina egan städföretag i framtiden. Hos oss kan du få hjälp till alla typer av städuppdrag, allt från flyttstäd till regelbunden städning veckovis. Hör av dig till oss så löser vi det.

OdlingHar du en trädgård som behöver lite extra kärlek eller kanske ett tag som skulle kunna blir ite grönare, men du saknar tid coh intresse att fixa det? Då ska du höra av dig till oss för att vi älskar så frön och se till att det börjar gro! Mcyket av det vi odlar själv används till våra cateringbeställningar eller köpes av vårt gemeskap men vi gillar även odla blommor och andra icke-ätbatra växter. Vi blir jätteglada om vi kan samverka med dig och tillsammans göra vår omgivning lite grönare och hållbarare.

House of Beatrice

House of Beatrice  – HoB – är ett

arbetsintegrerande socialt företag

med verksamhet på Näsby i Kristianstad. 

Företagets syfte är att integrera personer, huvdsakligen kvinnor, som står utanför arbetsmarknaden genom att erbjuda högkvalitativ språkträning och närhet till arbetsmarknaden genom arbets-förberedande aktiviteter.Kontakta oss


House of Beatrice Ek. Förening

Ullstorpsvägen 311

291 93 Önnestad

Epost: info@houseofbeatrice.se

Mobil: 072-3185772

© Edith Salminen för House of Beatrice, 2019